ORIGINAL

                                                                                                     Espai d'Artesans

 

 

Tornar a "Exposicions"

 

 

 

 

"NUSOS"

Pintures i Dibuixos
de Carles Maymó


Presento una sèrie de dibuixos i pintures sobre un tema monogràfic.

El cos humà.

Són estudis del natural, realitzats en tres tècniques diferents.

Llapis pastel, aiguada amb tinta xina, i pintura acrílica.

 

 

 

En els dibuixos d’aiguada amb tinta xina, cal solucionar la figura amb dues tintes. Negre, gris i blanc del paper. Em proposo una línia llarga, cal·ligràfica, no interrompuda, per buscar el moviment i donar la màxima expressivitat.

La línia negra amb pinzell pot jugar amb el gruix per donar diferents valors. Seguidament, les zones grises conformen taques per crear la il·lusió de volum. Naturalment que la simplicitat de la tècnica, proposa solucions sintètiques. Per una banda la realitat, i per l altra la seva interpretació.

 

La característica principal dels estudis del natural, és la dificultat per resoldre el dibuix en un límit de temps curt. En el cas del llapis pastel la factura del dibuix resulta fresca com a virtut a favor, i sense massa possibilitat de correccions com a principal problema. El tractament del color ve donat pel color de fons triat en començar. Òbviament el fons determina ja sigui per contrast o per gamma, la utilització de uns colors o altres.

 

IMG_8676

 

Les pintures acríliques són dibuixos de dibuixos. En aquest cas treballo a l’estudi copiant un dibuix fet del natural. Ara tinc la possibilitat de canviar una postura, corregir una proporció, o exagerar un gest.

Vídeo de la inauguració >>

 

CartelExpo201507Nusos