ORIGINAL

                                                                                                                  Espai d'Artesans

 

Tornar a Exposicions >>

 

 

Exposició

 

"Collage Geomètric"

Anna Bernet

Del 4 al 16 de juliol de 2022

 

Veure el vídeo >>>  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vaig néixer a Barcelona l’estiu del 1971. El 1989 començo a estudiar Belles Arts i faig l’especialitat de disseny. Durant la carrera i un cop acabada, treballo de dissenyadora gràfica durant 6 anys.

Em trasllado a viure a Berga i allà començo a treballar en una escola concertada de secundària. Compagino la vida familiar, la docència (dono classes i exerceixo de cap d’estudis) i el disseny gràfic i d’interiors. La feina va creixent i cada curs que passa treballo més. És en aquests moments quan s’esdevé un fet del tot inesperat: em diagnostiquen una lesió a l’esquena i em diuen que m’he d’operar. Ho faig, però no va tan com esperàvem. Em tornen a operar. Aquesta vegada sembla que sí, però passen uns mesos i el resultat és que tampoc ha anat prou . Hi ha una tercera operació. He passat de treballar un 150% a estar tancada a casa i molt quieta.

La situació em trasbalsa i el cap em va a cent per hora. Passo uns anys difícils, el destí m’obliga a modificar el meu ritme de vida. Això, no obstant, em permet trobar el moment i la situació idonis per plasmar unes inquietuds artístiques que romanien latents en el meu pensament.

No he pogut tornar a treballar com abans, però puc fer altres coses. Actualment visc entre Vilassar i Berga, dues ciutats petites, una arran de mar, l’altra envoltada de muntanyes. Estic convençuda que entre les dues m’aportaran la inspiració necessària per seguir creant.

Teniu al davant una mostra del meu treball dels últims anys, unes obres que, sense cap finalitat comunicativa ni expressiva, pretenen provocar en l’observador un plaer purament estètic.

Conjuguen els següents elements:

La tècnica del collage d’escaire, cartabó i cúter, on la precisió en les figures permetrà que tot encaixi i flueixi sobre el fons.

El triangle equilàter o perfecte, que és la base de la geometria i simbolitza l’harmonia, la divinitat i la proporció.

La composició, com a l’equilibri de la figura i el fons, del “ple” i el “buit”, del color llis i la textura...

Espero que us agradin.

 

Anna Bernet Viñas

https://www.instagram.com/abernetv/